loading

INSIDE HOUSE Empordà

Vilamacolum, Girona, SPAIN. 2007
CLIENT:  PRIVATE
SIZE:  240 m2
COST: 300.000€
AUTHORS:  
HABITAN
PHOTOGRAPHER: NURIA VILA

EN/ES

The site is occupied by an old barn, impressive in the scale of its interior space, its stone walls, and its arched windows. The project was developed between two poles: the need to divide the space to meet the four-room housing program and the desire to maintain the old barn’s scale and presence. The perimeter wall and original openings are maintained, while two rectangular concrete slabs built in the interior host the program, freeing the exterior walls.
On the ground floor, an open winding wall converges or diverges from the perimeter according to the amount of light present, forming the living room, the kitchen, the study, and the playroom for the children. On the first floor, however, the wall closes on itself to create the different rooms. These rooms are connected with the exterior by interior balconies made with scaffold planks.

 

El sitio está ocupado por un antiguo granero, impresionante en la escala de su espacio interior, sus paredes de piedra, y sus ventanas arqueadas. El proyecto fue desarrollado entre dos polos: la necesidad de dividir el espacio para cumplir con el programa de vivienda de cuatro habitaciones y el deseo de mantener la escala y la presencia del antiguo granero. Se mantiene el muro perimetral y las aberturas originales , y se construyen dos losas de hormigón rectangulares el huésped interior del programa, liberando las paredes exteriores.
En la planta baja, una pared de bobinado abierto converge o diverge desde el perímetro de acuerdo con la cantidad de luz presente, formando la sala de estar, la cocina, el estudio y la sala de juegos para los niños. En la primera planta, sin embargo, la pared se cierra sobre sí misma para crear las diferentes habitaciones. Estas habitaciones están conectadas con el exterior por los balcones interiores hechos con tablones de andamio.

Skip to toolbar